Getting to know our team: Sezai Akbiyik

 Özel Satış Ekip Liderimiz Sezai Akbiyik ile Crown Relocations’daki çalışma deneyimi ve bir sonraki uluslararası taşınmanızı planlamanıza yardımcı olacak en önemli ipuçları hakkında konuştuk.
  
  

Ne kadar zamandır Crown Relocations’da çalışıyorsunuz?


 Yaklaşık 10 yıldır Crown’da çalışıyorum. İstanbul ofisindeydim ve 2021 Nisan ayında Satış Ekibi Liderliği’ne terfi ederek Crown’ın Prag’daki özel satış merkezine geçtim.

  

Rolünüz hakkında başka neler söyleyebilirsiniz?


15 kişilik bir satış ekibini yönetiyorum. Ev eşyalarının ve araçların taşınması ile ilgili günlük operasyonları organize etmekten taşınma öncesi etütler, maliyetlendirme ve satışın gerçekleştirilmesi gibi satışa yönelik işlemlere kadar tüm süreçlerde çalıştım. Bugüne kadar  operasyonlar, müşteri hizmetleri, iş geliştirme ve satış gibi farklı alanlarda çalıştım. Böylece taşınma işinin her alanında kazandığım tecrübeyi tüm ekibimle paylaşıyorum. 
  

Hangi bölgelerden sorumlusunuz?


Avrupa, Orta Asya ve Afrika (EMEA) bölgesindeki satışlardan sorumluyum.

  

Rolünüzün en sevdiğiniz yanı nedir?


  
Tek bir gün içerisinde farklı kültürlerden üç, bazen daha çok kişiyle tanışıyorum ve bunu çok heyecan verici buluyorum. İşimin bir parçası da onların ihtiyaçlarını ve ne düşündüklerini tam olarak anlayarak kişiye özel taşıma çözümlerini onlara sunmak.

  

Tecrübelerinize dayanarak, insanların taşınırken benzer kaygılar yaşadığını gözlemlediniz mi? Kaygılarını gidermek için ne yapıyorsunuz ve sorunları nasıl çözüyorsunuz? 


  
Tecrübelerime dayanarak insanların mevcut evlerindeki eşyalarını ve araçlarını profesyonel bir şekilde paketleyerek güvenli ve etkili bir şekilde farklı bir ülkeye taşıma, oraya vardıktan sonra da her şeyi yeniden yerine yerleştirme konusunda güvenebilecekleri bir taşıma şirketi bulmakta zorlandıklarını gözlemledim. Onlara hak veriyorum. Bu, hayatlarında attıkları önemli bir adım ve stresli bir süreç. 

  
Crown olarak, tüm dünya genelindeki ofislerimizin ve hizmet ortaklarımızın yardımıyla müşterilerimizin taşınmasını en başından sonuna kadar sorunsuz şekilde ve neredeyse hiçbir sürpriz maliyet olmadan yöneterek güvenlerini kazanıyoruz.  Ayrıca müşterilerimiz bizimle çalışırken üçüncü taraf şirketlerle muhatap olmak zorunda kalmıyorlar. Bu da ayrıca takdir ettikleri bir durum.
  

Bir sonraki uluslararası taşınmalarını planlayanlara verebileceğiniz en iyi tavsiye nedir? Bunu olabildiğince sıkıntısız bir biçimde nasıl yapabilirler? 


  
İlk olarak güvenilir, kendi ofisleri ve ağı bulunan uluslararası bir taşınma şirketinden yardım almalarını öneririm. Bu şirketin, kapıdan kapıya taşıma sürecindeki tüm maliyetleri listeledikleri kapsamlı bir hizmet teklifi sunduğundan da emin olmaları gerekir. Bu teklif, liman masraflarını da içermelidir; zira bazı şirketler buna tekliflerinde yer vermeyip sonradan faturaya ekliyorlar.
  
İkinci olarak, her ülkenin kendi kuralları ve düzenlemeleri mevcut. Bu yüzden Satış Temsilcileri veya Taşınma Yöneticileriyle görüşerek gerekli belgeler ile hem ayrıldıkları hem de varacakları ülkenin yasaklı maddeler listelerinin üzerinden mutlaka geçmelerini tavsiye ediyorum.
  

Destek vermekten en çok keyif aldığınız taşınma süreci hangisiydi ve neden keyifliydi?

  
Keyif aldığım birçok taşınma süreci oldu aslında. Bir servisimizde eşi tarih profesörü ve yazar olan bir diplomatın evini taşıyorduk. Daha önce kitaplarını okumuştum ve bir kitabının imzalı kopyasını almıştım, ki bu beni çok mutlu etti. Çiftin muazzam sayıda kitabı vardı ve taşırken yük konteynerinin neredeyse hepsini doldurmuştu.
  
Keyif aldığım başka bir taşınma hikâyesi de ünlü bir rock yıldızınınkiydi. Diğer eşyalarıyla birlikte taşıdığımız harika bir gitar koleksiyonuna sahipti. Bunların dışında, çok sayıda ünlü futbolcunun da evini taşımış olmaktan dolayı gurur duyuyorum.
  

En zorlu taşıma deneyimin hangisiydi ve nasıl üstesinden geldin?

  
Müşterilerimizin beklentilerini yönetmek bazen zorlayıcı olabiliyor. Genelde yoğun bir stres altında oluyorlar ve eşyalarının kendi seçtikleri yöntemle mümkün olan en hızlı şekilde taşınmasını istiyorlar. Ancak gümrükler ve transfer süreçleri tamamen taşıma firmalarının kontrolü dışında; bu da geçiş sürelerinin beklediğimizden uzun veya kısa olmasına sebep olabiliyor.
  

Daha önce eşsiz veya sıra dışı diyebileceğiniz bir şey taşıdınız mı?


Pahalı sanat eserlerinin, lüks araba ve motosikletlerin taşınması süreçlerinde yer aldım. Bunlar, büyük bir itina ile yaklaşılması gereken süreçler. Bir servisimizde en az 400 yıllık ve yüz milyonlarca dolar değerinde bir tabloyu taşımıştık. Kesinlikle çok büyük bir sorumluluktu.
  

Kariyerinizde bugüne kadarki en önemli dönüm noktası neydi? 

  
Kariyerimde bugüne kadarki en önemli dönüm noktası, 2016 yılında Crown Relocations’ın Türkiye Lojistik biriminin sorumluluğunu üstlenmemdir. Burada çok değerli tecrübeler kazandım. Bu yılın Nisan ayında da Prag’daki satış merkezimize terfi ettiğimden bu yana, daha büyük bir ekiple daha büyük bir pazarda çalışmanın heyecanını yaşıyorum.