Noel Tatili’ne hazırlanmanız için beş tavsiye!

Noel, dostlarınızla ve ailenizle birlikte kutlama yaptığınız bir dönemdir. Bu yıl Noel tatili için evinize dönüyorsanız, hazırlıklara bir an önce başlamalısınız. Çünkü Noel kapıda!

Hazırlık yaparken size yardımcı olması için, tatilden önce yapmanız gerekenler ile ilgili bir kontrol listesi hazırladık.  

Yanınızda nakit para ve kredi kartı bulundurun

Ülkenizdeki ve gideceğiniz ülkedeki döviz kurlarına bakın, çünkü yanınıza nakit para alıp gideceğiniz ülkeye vardığınızda o ülkenin parasına çevirmenizi tavsiye ederiz. Kartlarınızın yurtdışında geçerli olup olmadığını ve yabancı para işlemleri ve yurtdışı işlemlerine açık olup olmadığını kontrol edin.  
 

Pasaportunuzun süresini kontrol edin
Pasaportunuzun süresini yola çıkmadan önce kontrol edin. Yolculuktan önceki gün kontrol ederseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
 

Seyahat sigortası yaptırın
Her ihtimale karşı geçerli bir seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın. Yılın bu döneminde sigortasız yakalanmak istemezsiniz!
 

Cep telefonu dolaşım ücretlerini araştırın
Seyahatinizden önce cep telefonu operatörünüzün uyguladığı ücretleri ve seçenekleri kontrol etmenizi tavsiye ederiz, dolaşım ücretleri düşündüğünüzden daha pahalı olabilir.

 

Noel hediyelerinizi gönderin
Noel hediyelerinizi önceden satın alıp göndermek iyi bir alternatif olabilir. Ancak hediyeleri bavulunuzda taşımayı tercih ediyorsanız, zarar görmemeleri için iyi bir şekilde paketlemeyi ihmal etmeyin.

Eve dönüş yolculuğunu planlayıp işlerinizi hallettikten sonra artık seyahatinizin duygusal yönlerini de düşünmeye başlayabilirsiniz.

Aileniz ve dostlarınızla mutlu bir Noel geçirmeniz dileğiyle!