Yurt dışına taşınmak: Kaliteli bir yaşam için en iyi şehirler

Yurt dışına taşınmak pek çok insanın hayatında gerçekleştirmeyi hedeflediği bir şeydir.
Yurt dışına taşınmak pek çok insanın hayatında gerçekleştirmeyi hedeflediği bir şeydir. Ancak kaliteli bir yaşam garantisi yoktur ve elbette bu da harika bir deneyim için önemlidir. Deutsche Bank tarafından yapılan araştırmada kaliteli bir yaşam için taşınılacak en iyi şehirler incelendi. Listenin ilk üç sırasındaki Wellington, Edinburgh ve Viyana'yı ve bu şehirlere taşınmak için çok sayıda harika nedenden bazılarını mercek altına aldık.

Wellington'a Taşınmak

Yeni Zelanda’nın Wellington şehrinde yaşamayı cazip kılan birçok nedenden biri de sahip olduğu açık alan miktarıdır. Batı'daki diğer şehirlere göre trafik yoğunluğu önemli ölçüde daha az olan bu şehirde, kalabalıktan uzak muhitler, düşük suç oranı ve minimal kirlilik sizi bekliyor. Tüm bunlar Wellington'daki sakin yaşama katkıda bulunuyor ve ayrıca harika bir iş/yaşam dengesi sunuyor. Wellington'da ev-iş arasındaki ulaşımın diğer şehirlere göre daha az zaman alması sebebiyle, akşam saatlerinde Wellington'ın sunduğu imkanlardan yararlanmak için daha fazla vaktiniz kalıyor.

Edinburgh'ya Taşınmak

İskoçya'nın başkenti olan Edinburgh harika bir yaşam kalitesi sunabilecek şehirler arasında ikinci sırada yer alıyor. Edinburgh'ya taşındığınızda genel olarak ev-iş arasındaki yolculuk daha kısa olacaktır. Araştırmaya göre Edinburgh, değerlendirilen tüm şehirler arasında işe gidip gelme süreleri en kısa olan şehir. Edinburgh'da yaşamak aynı zamanda İskoçya'nın başkentinde tabloyu andıran manzaralarla çevrili olacağınız anlamına geliyor. Şehir ayrıca yaz aylarında keyifli bir aktivite olarak sanatı kutlayan dünyaca ünlü Fringe Festivali'ne de ev sahipliği yapıyor.

Viyana'ya Taşınmak

Anketlerde sık sık dünyanın en arkadaş canlısı şehri olarak üst sıralarda yer bulan Viyana'da sizi huzurlu bir yaşam bekliyor. Müzik şehri olarak tanımlanan Viyana Avusturya'nın başkentidir ve ülkenin çok kültürlü köklerinin merkezi konumundadır. Ayrıca geçmişte hükümetin kaliteli sosyal konutlara yaptığı yatırım sayesinde, Viyana büyük şehirler arasında neredeyse en uygun fiyatlara sahip olan yerdir.