Bedrijven van over de hele wereld verhuizen naar Amsterdam: de nieuwe Europese hoofdstad?

Na de historische stemming over de Brexit lijkt het erop dat Amsterdam een kandidaat is om te fungeren als nieuwe Europese hub voor internationale bedrijven. Het is duidelijk merkbaar dat grote internationale bedrijven en mensen die hun internationale loopbaan willen ontwikkelen nu voor Amsterdam kiezen.

Internationale stad

Amsterdam heeft één van de beste luchthavens van Europa en is een centrum voor de internationale handel die bedrijven steeds meer beginnen te ontplooien. Ook de spoorwegverbindingen zijn uitstekend, wat betekent dat Amsterdam goed verbonden is met de rest van Europa en de wereld. In deze bruisende compacte stad die de charme heeft van een “global village” is er ruimte voor bedrijven om te groeien.

Al veel hoofdvestigingen van Europese bedrijven

De Metropoolregio Amsterdam is op dit moment de thuisbasis van meer dan 2.700 internationale bedrijven en trekt jaarlijks meer dan 100 nieuwe buitenlandse bedrijven aan. Dit betreft grote merken zoals Tommy Hilfiger en Tesla, maar ook Nederlandse bedrijven als Heineken en Shell. In het afgelopen jaar heeft de Mitsubishi UFJ Financial Group, de grootste bank van Japan, haar kantoor in Amsterdam uitgebreid. Ook wordt er personeel overgeplaatst vanuit de basis in Londen ter ondersteuning van hun nieuwe activiteiten in Amsterdam.

De aantrekkingskracht van Amsterdam

Het is goed te begrijpen waarom bedrijven en hun medewerkers graag naar Amsterdam willen verhuizen. Bijna nergens in Europa zijn de kosten voor levensonderhoud zo laag als in Amsterdam. Amsterdam is een mekka van de culturele diversiteit, er is veel te zien en te doen en er is voor ieder wat wils. Er zijn een aantal topmusea zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Amsterdam biedt unieke ervaringen, zoals het Prinsengrachtconcert, waarbij muziek wordt gemaakt op een ponton in de gracht en het publiek dit vanuit een bootje of vanaf een plekje langs de gracht kan aanschouwen en beluisteren.

Als u overweegt om naar Amsterdam te verhuizen en een offerte voor de verhuizing wilt ontvangen, klik dan hier.