Voorbereiding op een internationale verhuizing: aanpassen aan nieuwe zakelijke gewoonten

Na een internationale verhuizing zult u moeten wennen aan uw nieuwe baan. Een deel hiervan bestaat eruit dat u zich zult moeten aanpassen aan nieuwe zakelijke gewoonten.

Hieronder volgt een overzicht van een aantal culturele normen vanuit de hele wereld waarmee u te maken kunt krijgen:

Brazilië

Brazilianen zien intimiteit als een teken van vertrouwen, daarnaast bevordert het langetermijnrelaties. Schrik niet van lichamelijk contact dat veelvuldig door Brazilianen wordt toegepast. Uw normale reactie kan zijn om terug te deinzen bij intimiteit, maar dit kan worden gezien als respectloos waardoor u een potentiële zakelijke relatie zou kunnen verliezen.

China

Er worden vaak zaken gedaan tijdens de maaltijden; het zijn formele gebeurtenissen. Wacht tot uw gastheer van de avond u vertelt dat u kunt gaan eten voordat u aan het eten begint. Aan het begin van de maaltijd wordt veel geproost, de gastheer doet dit als eerste. Als de onderlinge verhoudingen binnen de groep erg goed zijn, is het niet ongewoon om beurtelings op elkaar te proosten.

Duitsland

Duitse zakelijke evenementen zijn goed geplande bijeenkomsten. Kom niet te laat bij een vergadering. Zelfs als u een paar minuten te laat komt, zal dat waarschijnlijk als beledigend worden opgevat. Als u weet dat u te laat zult komen, bel dan van te voren op en leg uit wat er is gebeurd. Humor is niet acceptabel in een zakelijke omgeving.

India

Probeer het gebruik van het woord 'nee' tijdens het zaken doen te voorkomen omdat het als onbeleefd wordt beschouwd. Het is acceptabel om een variant van 'misschien' te gebruiken, zelfs als u wilt 'nee!' wilt zeggen.

Japan

Visitekaartjes uitwisselen is een zeer formele handeling. U moet uw kaartje met twee handen aanbieden terwijl u uw collega aankijkt. U moet een visitekaartje ook met twee handen in ontvangst nemen en uw collega bedanken.

Meer informatie over de interculturele ondersteuning die u kunt krijgen wanneer u met Crown verhuist, vindt u hier (insert hyperlink https://www.crownrelo.com/intl/en-dk/page/intercultural-training **)