Gezin met schoolgaande kinderen

Ga naar de sectie

  Het hele gezin er vanaf het begin bij betrekken helpt

  Jonge kinderen die naar school gaan, kunnen het begrijpelijk moeilijk vinden om hun vrienden, activiteiten en familiaire omgeving achter te laten om naar een vreemd nieuw land te gaan. Help ze te begrijpen waarom jullie besloten hebben om te verhuizen en hoe goed het ze doet. Betrek ze bij het plannen van de details en laat ze helpen bij het nemen van kleine beslissingen.

  Laat foto's en informatie zien over het nieuwe gebied en de recreatieve activiteiten voor kinderen of tieners—vooral van activiteiten of sporten die ze al leuk vinden. Laat ze weten dat er heel veel leuke dingen voor hen te doen zijn.

  Oudere kinderen en tieners kunnen het leuk vinden om hun eigen online onderzoek te doen en meer te weten te komen over de meest populaire plekken en activiteiten. Verzeker uw kinderen dat ze snel nieuwe vrienden zullen maken en dat ze makkelijk in contact kunnen blijven met hun oude vrienden via e-mail, sociale media en VoIP-diensten waardoor ze live met hen kunnen spreken via internet.

  We doen dit allemaal samen

  Het kan nuttig zijn voor jongere kinderen om te weten dat ze niet alleen zijn met hun twijfels. Stimuleer ze om vragen te stellen en hun angsten te delen. Laat ze weten dat u zich ook afvraagt hoe het zal zijn en dat u ook een beetje nerveus bent, maar dat jullie alles samen zullen doen en dat het een avontuur zal zijn.

  Doe uw voordeel met beschikbare bronnen om overzee de beste scholen te vinden voor uw kinderen, om te ontdekken welke documenten er nodig zullen zijn voor schooldossiers en om de toelatingsprocedure makkelijker te maken, zodat uw kinderen bij aankomst klaar zijn voor de start.

  Zorg ervoor om ook factoren zoals taalverschillen, culturele aanpassingen en de grootte van de klassen in overweging te nemen. Als uw kind gewend is aan een kleine school, zou hij of zij nog meer overweldigd zijn in een buitenlandse school met duizenden leerlingen. In veel landen zijn internationale scholen die onderwijs aanbieden in diverse veel voorkomende talen. Crown kan u in contact brengen met nuttige, betrouwbare bronnen om de beste mogelijkheden voor uw gezin te vinden.
  Laat uw kinderen hun favoriete speelgoed of bezittingen meenemen en laat ze iets bij zich houden tijdens de reis. Geef ze de tijd om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Het plaatsen van bekende dingen in hun slaapkamer en rondom het huis helpt de overgang te vergemakkelijken. Neem ze mee als u de nieuwe stad gaat ontdekken. Ga als het kan de nieuwe school bezoeken om de docent te ontmoeten, voordat de lessen beginnen, om uw kind op zijn gemak te stellen.

  Crown helpt al decennia lang om gezinnen te verhuizen en wij begrijpen de uitdagingen. We hebben een geweldig kinderprogramma met een serie hulpmiddelen om ouders bij te staan tijdens de overgang. Daarnaast vindt u op onze Kids Connection website spelletjes en informatie over verhuizen die speciaal ontworpen zijn voor kinderen. Het is specifiek ontworpen om jonge kinderen te helpen om zich aan te passen aan het verhuisproces en de nieuwe omgeving. Laat ons weten hoe we u kunnen helpen om uw verhuizing voor iedereen beter te laten verlopen.