Flytta till London med jobbet

Patrick Kenning insåg att det bästa sättet för honom att utvecklas på jobbet var att flytta till andra sidan jordklotet (Australien till London). Patrick berättade för oss om sina upplevelser.

Varför flyttade du utomlands?


Det var företagets beslut. Ett nytt kontrakt innebar att mitt jobb behövde flyttas till London. Att flytta har alltid varit en drivkraft i min karriär. Redan när jag lämnade Nya Zeeland efter universitetet så flyttade jag för att hitta ett jobb. För varje flytt har jag definitivt utvecklats både som person och yrkesmässigt.

Var det första gången du flyttade utomlands?


Nej, det var inte första gången. Mellan 2003 och 2009 har jag flyttat mellan fyra olika länder. De gångerna flyttade jag som klassisk ryggsäcksresenär och jag kunde bara ta med mig så mycket som tilläts på flyget. Det är en utmaning, men man vänjer sig!

Var du orolig över att flytta?


Förutom att vi behövde vänja oss vid vädret så tyckte vi att det skulle bli kul.

Hur mycket kände du till om London innan flytten?


Jag fick mitt först jobb i London 2008, så jag känner till staden ganska väl. Men ärligt talat låg den inte högst upp på listan bland platser där jag ville bo. Men tiden läker alla sår och det är en underbar stad – en av de bästa jag har besökt.

Flyttade du ensam?


När jag flyttade från Melbourne till Paris i oktober 2007 var jag singel, fri och ivrig att får göra något nytt. Anonymiteten i att vara utlänning i ett främmande land är spännande. Den öppnar dörrar till många äventyr. De efterföljande fyra utlandsflyttarna hade jag sällskap av min partner Mathilde. Dessa flyttar hade samma starka äventyrskänsla, men förändringarna blev roligare. Det är skönt att ha någon att dela känslor och tankar med och man får en känsla av att vara ”hemma” även när man inte har en bostad.

Vad tycker du mest om med London?


Mångfalden och stämningen. Vi bor på en marknadsgata i västra London och på fredagar och lördagar är gatan full av liv. Här finns allt från brittiska frukt- och grönsakshandlare till marockanska foodtruckar som lockar med sina ljuvliga dofter. En kort promenad runt hörnet så är man på Portobello Road. Det är en berömd turistattraktion så oavsett när man kommer dit så händer där massor. Lyckligtvis är området lugnt och behagligt på söndagar.

Hur gick själva flytten?


I det stora hela var det en trevlig upplevelse. Vi hade satt tydliga mål när det gällde var vi ville bo, vår budget och vilken typ av bostad vi sökte. Det svåraste var att hitta en bostad. Bostadsmarknaden i London är snabb och vissa mäklare verka spela ut ens krav mot ens behov.

Vad ger du för råd till andra som funderar på att flytta utomlands?


Ta vara på möjligheten och gör allt du kan för att integrera. När man bor långt från vänner och familj får man chansen att uppleva spännande äventyr man aldrig annars skulle ha. När man befinner sig i en främmande miljö har man tillfälle att utveckla sig själv. Och den möjlighet skapas när man flyttar utomlands.