Bo i Storbritannien: De fem bästa platserna att besöka

Storbritannien är ett fantastiskt land att bo i med massor av platser att upptäcka och saker att göra. Vi har sammanställt en lista med de fem bästa platserna att besöka när man bor i Storbritannien. Vi hoppas att den hjälper den dig att förstå vad som gör Storbritannien så unikt och fullt av historia.

Citylivet i London


London är Storbritanniens huvudstad och platsen de flesta flyttar till. Staden är landets hjärta, rik på historiska händelser och den brittiska kungafamiljens hem. Här finns också gott om jobb för den som vill fortsätta att jobba efter flytten. Här finns dessutom ett lokaltrafiknät som innebär att man kan ta sig från ena ändan av staden till den andra på mindre än en timme.

Fördelar med London:


· Pubar och barer
· Londons lokaltrafik
· Teater, musik, konst, museum och palats
· Gatumat och marknader

Visste du att? 


År 2018 var Londons befolkning 8,85 miljoner. Juli 2019 nådde befolkningen 8,95 miljoner. Ökningen beror delvis på immigration. Folk flyttar till Storbritannien från hela världen. Det är ett tecken på att London är en äkta internationell storstadsmetropol.

Vid havet i Cornwall


Cornwall är känt för sina sandstränder och det pittoreska landskapet. Det här är platsen för den som gillar friluftsliv. Cornwall är också känt för mat som Cornish pasties (ett slags piroger), clotted cream (tjock grädde), glass och fudge. Efter en dag på stranden kan du vara säker på att du är mätt och belåten.

Fördelar med Cornwall:


· Friluftsliv – surfning, stränder och kust
· Fiske och hamnar
· Friluftsteatrar och museum
· Pittoreska landskap

Visste du att? 


År 2015 var Cornwalls befolkning 549 400.

Keltisk kultur i Wales


I Wales finns medeltida historia och fantastiska vyer. Wales är platsen för den som gillar keltisk kultur, historia och friluftsliv. 
Nationalparken Snowdownia i nordvästra Wales lockar många besökare, det är en av de högsta bergstopparna utanför Skottland. Så om du gillar att fotografera eller att vandra så är det den perfekta platsen att utforska och njuta av utsikten.

Planerar du att bo i Wales när du flyttar till Storbritannien kanske du ska fundera på att ta några lektioner i walesiska.

Fördelar med Wales:


· Gotiska slott och historiska platser
· Friluftsliv – vandring
· Berg, kust och sjöar
· Pittoreska landskap och vyer

Visste du att?


År 2018 var Wales befolkning 3,2 miljoner, en tillväxttakt på 0,57 % sedan 2015.

Historiska Bath


Bath är en stad på landsbygden i sydöstra England och om du bor i Storbritannien är Bath ett måste att besöka. Staden genomsyras av gregoriansk 1700-talsarkitektur och välbevarade romerska bad, som en gång i tiden var offentliga badhus (för mycket länge sedan!). Baths starka historiska rötter gav Bath status som världsarvsplats 1987. Passa på att besöka Stonehedge, som ligger i närheten.

Fördelar med Bath:


· Museum, romerska bad och tempel
· Arkitektur och pittoreska vyer
· Trädgårdar
· Teatrar

Visste du att? 


Bath är en historisk romersk plats som har fått sitt namn efter en lokal gudinna.

Margates sandstränder


Ett besök till en badort är ett måste oavsett var du planerar att bo i Storbritannien. Margate är en av våra favoriter. Den är känd för sina sandstränder, nöjespirar och traditionell brittisk Fish and Chips. Här finns också några fantastiska platser att besöka som Shell Grotto. Det är en utgrävd gång smyckad i mosaik av snäckskal.

Fördelar med Margate:


· Historiska händelser och museum
· Stränder och piren där man kan äta (fish and chips)
· Klassisk nöjespark
· Konst och utställningar

Visste du att? 


Margate har varit en stor badort i minst 250 år.
Givetvis är detta bara ett fåtal av alla fantastiska platser som är värda ett besök när man bor i Storbritannien. Titta i våra brittiska destinationguider och få mer inspiration.