Pakning før en international flytning

Når du overvejer en international flytning, er der to måder, du kan transportere dit husholdningsgods: med fly eller med skib.

Det vil tage længere tid, før dine ejendele ankommer, hvis du vælger at sende dem med skib, men denne mulighed vil ofte spare dig penge, og det er normalt den bedste valgmulighed, når det drejer sig om transport af husholdningsgods.

Hvis du transporterer dit husholdningsgods med skib, vil det blive pakket i store containere. Containerne er sødygtige og normalt lavet af træ.

Når containerne ankommer til det nye land, losses de og skal igennem tolden. Din flyttevirksomhed vil kunne hjælpe dig med toldblanketter og er ansvarlig for klarering af dine varer.

Transport af husholdningsgods med fly koster langt mere end med skib, men det er en populær måde, fordi det er hurtigt.

Tunge papkasser vil normalt blive brugt til pakning af varer, selv om nogle flyfragtselskaber benytter containere.

Hvis du reducerer den mængde ejendele, du flytter med, vil det hjælpe dig til bedre at kunne organisere din flytning, det vil gøre det nemmere at pakke ud og måske også være med til at mindske flytteomkostningerne.

En måned før du flytter, bør du gennemføre den helt store oprydning. Smid det væk, du ikke ønsker, ikke bruger og forsøg at skære ned på det antal ejendele, du skal have med. Ofte beholder vi ting, vi ikke har brug for – hvis du har to af en ting, smid den ene væk, og hvis du ikke har brugt en ting i mere end et år, giv den til velgørenhed eller sælg den, hvis den er i god stand.

Skriv alt det ned, du tager med dig, og det rum, hvor hver enkelt ting hører hjemme. En tjekliste vil hjælpe dig med hurtigt at finde dine ting, når du pakker ud.

Dokumentér alt, du ejer, ved at tage billeder og notere ca. værdier ned og, hvor de forskellige ting hører hjemme. Det kan også være en god idé at registrere, hvis ting allerede er beskadiget eller har brug for særlig forsigtighed.