Flytting til New Zealand

Tusenvis av expats flytter fra Norge til New Zealand hvert år på leting etter et nytt liv i et land med fantastisk vær og ren luft. 

Her har du noen fakta om New Zealand hvis du vurderer å flytte dit.
 
Klima og livsstil
 
Klimaet regnes som mildt, men det regner mye. Landskapet er en av New Zealands største attraksjoner, med fjell, dype elver og turstier. Hvis du liker idrett og friluftsliv vil du trives godt på New Zealand.
 
Helsevesen 
 
Helsevesenet holder en høy standard i hele landet, med generelt god tilgjengelighet og kvalitet på helsetjenester og behandlinger. Expats anbefales å skaffe seg helseforsikring.
 
Utdanning 
 
Utdanning er gratis for alle fra treårsalderen til universitetsnivå. Universitetsutdanninger subsidieres også av staten gjennom studielån. Høyere utdanning fra New Zealand er internasjonalt anerkjent. 
 
Kjøring 
 
New Zealand har venstrekjøring. Du kan bruke et internasjonalt førerkort, men det forventes at du også tar førerkort i New Zealand.
 
Strøm
 
Strømnettet på New Zealand er på 240 volt. Europeiske apparater kan brukes på New Zealand med en trepolet adapter som fås kjøpt på flyplassen og i de fleste butikker som selger elektrisk utstyr.
 
TV
 
Med New Zealands fantastiske natur er det ikke sikkert du vil ha så mye tid til å se på TV, men hvis du trenger et TV-apparat bruker New Zealand PAL 625-systemet, hvilket er det samme som brukes i de fleste europeiske land.