Våre beste tips når du skal flytte til et annet land

Når du skal flytte til et annet land er det mye forskjellig som må ordnes. God organisering er viktig for å sørge for at flyttingen går raskt og smertefritt.

Her har du noen tips som kan hjelpe deg med flyttingen:

Selg og kast 

Før du skal flytte er det lurt å redusere flyttelasset så mye som mulig. Du bør vurdere å kvitte deg med alt du ikke har brukt på over et år. Enkelte gjenstander kan selges på nett eller på loppemarked. Husk at en del apparater kan være verdiløse der du skal bo, dersom nettspenningen og støpslene ikke er de samme.

Bruk opp maten din

Bruk opp maten i kjøleskapet, fryseren og skapene, da du ikke vil kunne ta med deg maten på flyttelasset. Husk å ikke handle inn mer mat enn nødvendig i tiden før du skal flytte.

Gi beskjed til alle 

Husk å gi beskjed til venner og familie om at du skal flytte. Send dem en e-post med din nye kontaktinformasjon, eller informer dem på en annen måte. Meld adresseendring og ta kontakt med firmaer etc. som trenger kontaktinformasjonen din og informer dem om at du flytter. Husk å sende din nye adresse til blader og andre ting du abonnerer på, slik at dette kommer frem også etter at du har flyttet.

Beskytt verdisakene dine 

Samle sammen verdipapirer, smykker og andre verdifulle smågjenstander. Hold disse verdisakene adskilt fra resten av flyttelasset, og ta dem med på reisen eller send dem med en sporbar, forsikret forsendelse. Lag en liste over verdigjenstandene og ta bilder.

Forberedelser til pakkingen

Hvis du skal flytte store apparater må du sørge for at de er rengjort, frakoblet og klare til transport. Frysere må avises, og enkelte gassapparater må kobles fra av profesjonelle. Hent ut eventuelle resepter på viktige medisiner og sjekk at alle har med seg medisinene de trenger i kofferten. Sørg for at du har nok kontanter eller sjekker, eller et kredittkort, slik at du er forberedt på uforutsette kostnader.