Flytta till London

När man flyttar till London finns det några viktiga saker som man bör tänka på. London är en dyr stad så det kan vara en god idé att ha en ekonomisk buffert när man reser dit, speciellt om man flyttar utan att ha ett jobb eller en bostad på gång.

Sök bostad tidigt

För att hitta bostad i London bör man först fundera på ungefär var i staden man vill bo, sedan är det bara att sätta igång och leta. Ett bra tips är alltid att titta på bostaden personligen innan man skriver kontrakt och betalar depositionen. London har många invånare och konkurrensen om bostäderna är hög, ofta är hyran ganska saftig och det kan hända att man måste bo en bra bit utanför stadens centrum.

Skaffa ett NI-nummer

Att hitta arbete brukar vara enklare. För att få arbete i London krävs dock ett så kallat NI-nummer. NI står för National Insurance och krävs av alla arbetsgivare. NI-numret utfärdas främst av skattemässiga skäl och för att man skall få ta del av sociala förmåner. Kortet utfärdas av ett lokalt Job Centre, en inrättning som motsvarar den svenska arbetsförmedlingen. Som svensk är det oftast inga som helst problem med att skaffa detta kort.