Några snabba tips på hur du kan förbereda ditt djur för en flytt

Om du reser med ditt husdjur, ha i åtanke att deras komfort och säkerhet är bra under transporten.

Här är några bra tips inför färden:

Träning i trångt utrymme

Husdjur kommer att vara mer avslappnad när du reser om du förbereder dem i förväg. Ett tag innan resans avgång så är det bra att ha lådan som djuret ska färdas i hemma. Träna ditt husdjur att sova i lådan och tillbringa tid där med dörren stängd med hjälp av godsaker som belöning. Ett annat sätt att underlätta deras stress är att låta dem sova med en gammal handduk eller T-shirt flera nätter för att sedan placera denna i lådan. Din doft kommer att trösta ditt husdjur under resan.

Ge INTE dina husdjur lugnande

Att ge lugnande medel till ditt husdjur innan en flygning är inte säkert och kan vara dödligt för husdjuret. Vissa flygbolag vägrar frakta sällskapsdjur som på något vis verkar påverkade. Det finns produkter tillgängliga som kan lugna vissa husdjur som innehåller sedativa naturliga oljor, t ex Pet Remedy. Rådgör med din veterinär innan du använder någon produkt.

Kontrollera ditt lands regler

Det är viktigt att vara medveten om reglerna för ditt nya land. Din relocation agent kan förse dig med skriftliga kopior för att planera processen hos din veterinär. Till exempel så har Spanien 3 veckors lång process hos veterinär medan Australien har 7 månader.

Vissa länder har också begränsningar för vissa raser av hundar och husdjur som inte är hundar eller katter, t ex kaniner är inte tillåtna i Australien och illrar behöver ett importtillstånd för Kanada trots att de är med i sällskapsdjurspassets systemet.

Boka tidigt

Till skillnad från passagerarbokningar där flygplan kan flyga hundratals människor till sin destination är det annorlunda för sällskapsdjur. Många flyg har begränsningar och tillåter bara en eller två husdjur ombord. För att säkra din valda avresedagen boka tidigt.