Populära Länder för unga entreprenörer som vill flytta utomlands

För många unga människor är det väldigt lockande att flytta och jobba i ett annat land. Det finns dock för och nackdelar som är bra att ha i åtanke innan man flyttar. Vi har listat de populäraste länderna dit unga människor flyttar och orsaken till detta.

USA

Landet med möjligheter, Det är lätt att förstå varför många vill flytta till USA då klimatet och kulturen är så varierande. Det finns något för alla och vet man vad man söker så kommer man att hitta det. Den enda nackdelen med att flytta till USA är att gränskontrollerna är väldigt strikta. Innan man flyttar är det bra att undersök de olika visumalternativen som finns och se vilket som passar en själv bäst.

Australia

Många väljer att söka sig till ett liv ”down under” där möjligheten att finna arbete i vackra miljöer är stort. Australien tilltalar många med dess avslappnande inställning, vänliga befolkning och bra väder. Australien använder sig utav ett speciellt poängsystem för personer som vill flytta till landet för att arbeta. Så bestämmer man sig för att flytta dit ska man se över att man har tillräckligt med poäng för att få komma in i landet. Här räknas poängen efter ålder, vilket språk man talar och vad man arbetar med i sitt hemland. Arbetar man med något som efterfrågas i Australien så ökar poängen.

Dubai

Dubai har länge betraktas som en fristad för unga arbetssökande personer. Här har man tillgång till ett brett utbud av nattliv och en skattefri inkomst. Det man ska ha i åtanke och respektera är att det är ett muslimskt land så kulturen kan vara annorlunda mot vad man är van vid.

Sweden

Sverige har ökat i popularitet bland unga yrkessamma personer. Med sina progressiva värderingar inom affärsvärlden och en stark innovationsnivå är Sverige bra för entreprenörskap. Du finner även att den svenska kulturen har en bra balans mellan arbete och fritid vilket ger mer tid att uppleva det bästa landet har att erbjuda. Utmaningen med att bo i Sverige kan vara den långa vintern om man nu inte är intresserad av att lära sig åka skidor.

Tyskland

Med sitt centrala läge i Europa är Tyskland ett populärt land att flytta till bland unga som vill utvecklas inom sitt yrke. Tyskarna är som personer väldigt sociala och landet har en perfekt blandning mellan modern Europa, pittoreska små byar och landsbygd. Utmaningen i Tyskland kan vara språket om man inte flyttar till en större stad där flertalet talar engelska.

Kika gärna på våra destinations guider där du finner mer information kring varje land.