Familj med äldre barn

Hoppa till avsnitt

  Det kan verka svårt, men det är en ovärderlig erfarenhet för alla

  Äldre barn är mer benägna att förstå dina skäl för en flytt utomlands men uppskattar oftast de underbara upplevelserna som utlandsvistelsen erbjuder. 

  Men de kan komma att uppstå hinder längs med vägen. Om du har barn som studerar, kommer de behöva planera för ledighet och lov, och att flytta hem efter examen kanske inte längre är ett alternativ. I slutändan kan din utlandsflytt hjälpa dem att bli mer självständiga och ansvarsfulla.

  Äldre barn som redan flyttat hemifrån och även de som redan har en egen familj kan bli oroliga att vara så långt bort från dig, speciellt om din familj har tät kontakt. Försäkra dem om att du kommer att hålla kontakten via e-post och telefon, och dra nytta av gratis eller billiga lösningar såsom Skype tjänster som gör att du kan prata direkt via Internet och se vem du talar med. Om möjligt, planera en re-unionen i ditt nya land eller en semester någonstans mittemellan.

  Naturligtvis kan dina barn mycket väl besluta att de vill flytta med dig. Högskole-och universitetsstuderande kanske vill undersöka utländska alternativ för sin utbildning eller planera en resa i ditt nya land. Vuxna barn välkomnar oftast möjligheten att bo utomlands. Om de har egna barn, kan det vara underbar upplevelse för hela familjen att ta del av en annan kultur.

  Crown har framgångsrikt hjälpt familjer med äldre barn att förbereda en utlandsflytt och tillgodose allas behov. Vi delar gärna med oss av vår kunskap!