Avrupa'dan Yeni Zelanda'ya Taşınmak

Avrupa'dan ayrılıp Yeni Zelanda gibi doğal güzelliklerle ve oldukça farklı manzaralarla dolu bir ülkeye taşınmak heyecan verici bir macera olabilir. İnsanların Avrupa'dan Yeni Zelanda'ya taşınma sebeplerinden bazılarını ele aldık.

Yaşam maliyeti

Yaşam maliyeti, Auckland ve Wellington gibi büyük şehirlerde bazı kırsal bölgelere göre daha pahalı olmak üzere yaşadığınız yere göre değişiklik gösterir. Şehir merkezlerinde satın almak veya kiralamak için uygun fiyatlı apartman daireleri ve nehir kenarında konutlar bulunurken, banliyölerde ve köylerde arazili geniş evler bulunmaktadır. Yeni Zelanda'da yaşayan ve çalışan insanların maaşları genelde kendi ülkelerinden daha düşük olabilir. Ancak yaşam maliyeti de büyük ölçüde daha düşüktür.

İş ve kariyer olanakları

Yeni Zelanda'da yaşayabilmek ve çalışabilmek için vasıflı ve eğitimli olmak ve İngilizceyi iyi derecede bilmek ve anlamak gerekmektedir. Başka ülkelerde de olduğu gibi, Yeni Zelanda'da iş bulmak zaman alabilir. Bu yüzden, Yeni Zelanda'ya taşınmayı düşünüyorsanız, bir sıfır önde başlamak için önceden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

Okullar

Yeni Zelanda'nın eğitim sistemi dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden biridir ve çocuklarınızı evinize en yakın devlet okuluna yazdırma hakkınız bulunmaktadır. Ancak, bazı okullar "eve yakınlık" yaklaşımını benimsedikleri için kayıtta evi en yakın olanlara öncelik verilir. Yeni Zelanda'da dört dönemden oluşan okul yılı, Ocak ayı sonunda başlar ve altı haftalık okul tatilinden sonra Aralık'ta sona erer. Yeni Zelanda hükümeti eğitim masraflarını karşılar ancak ebeveynlerin ders kitapları ve materyaller için katkıda bulunması beklenir. Okullarda Yeni Zelanda müfredatı işlenir ve müfredatta Maori dili dersi de bulunabilir.

İklim

Yeni Zelanda'da iklim yılın büyük bölümünde genelde sıcak ve güneşlidir. Açık hava barbekü ve kokteyl bahçeleri birçok bölgede popülerdir ve insanlar yıl boyu şort giyerler. Kuzey Ada'nın dağlık bölgelerinde ve Güney Ada'nın alt yarısında yaygın olarak yağış görülür.

Dil

İngilizce ve Maori dili, Yeni Zelanda'nın resmi dilleridir ancak Maori dili çok nadiren kullanılır.