Yurtdışında yaşarken ev özlemi çekmemeniz için 6 öneri

Yurtdışına mı taşınıyorsunuz? Yeni bir yere taşınmak, sizi yeni kültürlerle ve fikirlerle tanıştıracak heyecanlı bir tecrübe olduğu kadar oldukça zorlayıcı da olabilir. Ev özleminiz, bu tecrübeden en iyi şekilde faydalanmanıza engel olmasın.

Yeni bir kültüre uyum sağlamak, arkadaşlarınızdan ve ailenizden uzakta olmak, farklı bir dil ve bazı şeylerin kontrolünüzde olmaması gibi nedenlerden dolayı ev özlemi çekebilirsiniz.

İşte size daha kolay uyum sağlayabilmeniz için birkaç öneri.

1. Şehri turist olarak gezin:

Ülkenin kültürünü, tarihini, alışkanlıklarını öğrenmek için tüm turistik yerleri gezin. Tüm yenilikleri benimseyebilmek için açık fikirli olun. Kendinizi iyi hissettiğinizde, sizin için en doğru yerleri bulmaya başlayabilirsiniz. Belki sevdiğiniz bir restoran, yakınlarda bir yoga merkezi ya da her gün koşabileceğiniz bir güzergâh. Kendinize rutin oluşturabileceğiniz en uygun alternatifleri keşfedin.

2. Yöresel yemekleri tadın:

Hoşunuza gidecek yemekleri keşfedince nereye gideceğinizi ve ne sipariş edeceğinizi bilirsiniz. Sevdiğiniz yemeklerin yanında yeni deneyimlere ve tatlara da açık olun.

3. Yeni şehrinizi keşfedin;

Araştırma yapın, semt sakinlerine ve iş arkadaşlarınıza sorup keşfetmek isteyeceğiniz yerlerin listesini yapın; örneğin, bölgedeki kafeler, pazarlar ve dükkânlar, canlı müzik yapan mekânlar veya yerel sanatçılar, müzeler, tarihi mekânlar. Keşfettikçe üzerini çizin. Bu sayede hem eğleneceksiniz hem de bir amacınız olacak.

4. Kendinize plan yapın:

Günlük ve haftalık rutin aktiviteleriniz için plan yapın. Aktivitelerinizi eğlenceli ve bağlı kalabileceğiniz şekilde planlayın; örneğin, cuma akşamları arkadaşlarınızla yemek yiyin, her pazar bisiklete binin, salı ve perşembe günleri yoga yapın. Yapılan çalışmalar rutin şekilde yapılan aktivitelerin ev özlemi çekmeyi azalttığını göstermiştir.

5. Yeni şeyler öğrenin:

Yapılan araştırmalar ev özlemi çeken insanların daha dalgın olduğunu göstermiştir. Bir konu hakkında çalışarak veya her gün yeni bir şeyler öğrenerek zihninizi diri tutabilirsiniz. Yeni bir dil veya yöresel bir yemeği pişirmeyi öğrenebilir, yoga, dövüş sanatları veya herhangi bir beceri kursuna yazılabilirsiniz. Yeni aktivitelerinizi yeni yaşantınızla ilişkilendirerek yerel kültüre adapte olabilirsiniz.

6. Eviniz konforlu olsun:

Yeni yaşam alanınıza biraz zaman ve para harcayarak evinizi her gün keyif alacağınız, rahat ve tanıdık bir hale getirin. Komşularınızla tanışın, arkadaş grubu edinin. Uğrak bir kafe, müzikli mekân, kütüphane, park veya kendinizi evinizde hissettirecek başka yerleri keşfetmeye özen gösterin; ancak dışarı çıkıp sosyalleşerek yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

Yeni bir yere taşınınca biraz ev özlemi çekmek çok doğaldır. Ancak bu durum, bu yeni maceranın keyfini sürmenize engel olmasın. Ömür boyu hatırlayacağınız yeni tecrübeler ve hatıralar edineceksiniz. Taşınma konusunda yardıma ihtiyacınız olduğunda yerel danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.