Yurt dışına taşınmadan önce göz önüne alınması gereken dört önemli konu

Yurt dışına taşınmak sizi korkutuyor olabilir. Vize başvurusu yapmaktan yaşayacağınız yerdeki mükemmel daireyi bulmaya, eşyalarınızı paketlemekten çocuklarınız için doğru eğitim seçeneklerini bulmaya kadar, dikkat etmeniz ve zaman ayırmanız gereken pek çok konu söz konusudur.

Bu endişelerin yanında bir de yeni bir yere yerleşmek oldukça zor olabilir! Dil engelleri, kültürel farklılıklar ve her şeye yeniden başlıyormuş hissi bir araya geldiğinde, yurt dışına taşınmayı planlayan herkes bu süreçten son derece derinden etkilenmektedir. Ancak, doğru taşıma şirketini seçerek, mümkün olduğunca sorunsuz ve telaşsız şekilde taşınabilirsiniz.

Bu yazımızda yurt dışına taşınmadan önce göz önüne alınması gereken dört önemli konuya dikkat çekiyoruz.

Eşyalarınızı paketlemeden önce bilinmesi gerekenler

Güvenlik nedeniyle, bazı ülkeler artık eşya sahibi tarafından paketlenmiş gönderileri kabul etmemektedir. Ayrıca, kendi başınıza paketlediğiniz eşyaların uğrayacağı zarar, taşıma sigortası kapsamına da alınamamaktadır. Bu nedenle, ev eşyalarının ve kişisel eşyaların tümünü paketlemek için bir taşıma şirketi ile anlaşmanızı tavsiye ederiz.

Ancak, eşyalarınızı paketlemeden önce, alet, elektronik eşya, ilaç ve önemli belgeler gibi bazı şeyleri öncelikli olarak göz önüne almalısınız.

  • Önemli evraklar ve belgeler - Taşınma sırasında önemli hiçbir belgeyi kaybetmemelisiniz. Tıbbi kayıtlar, okul kayıtları, pasaportlar, vize, sürücü belgeleri, acil durum numaraları ve sağlık sigortası kartları gibi belgeleri ayrı bir kişisel çantaya koyun.
  • Elektronik eşyalar ve aletler - Elektronik cihazlarınızın çift voltajlı ve gideceğiniz yerdeki prizlerle uyumlu olup olmadıklarını kontrol edin; uyumlu değillerse, bunları paketlemekle uğraşmayın. Daha büyük aletleri gideceğiniz yerde satın almayı düşünmeniz gerekebilir.
  • İlaçlar - Yeni bir yerde alanında uzman bir hekim bulmak zaman alabilir.  Önceden plan yapmak ve ilk aylarda idare etmek üzere gerekli ilaçlardan birkaç ay yetecek kadar yanınızda götürebilirsiniz.

Dil, yeni bir kültürün anahtarıdır

Alıştığınızdan çok farklı bir kültüre ve ortama uyum sağlamak zor olabilir. Özellikle gideceğiniz ülkenizin yerel dilini konuşmadığınızda bu durum daha da zor hale gelir. Dil becerilerinizi geliştirmek, hem iş ortamında hem de sosyal ortamlarda size güven verecektir.

Gideceğiniz yolu bulma

Google Haritalar gibi navigasyon uygulamaları, güzergah bulmayı oldukça kolaylaştırdı ve kente yeni gelen bir kişi için büyük rahatlık sağlıyor. Bu tür uygulamalar, hem gideceğiniz yeri bulmanıza yardımcı oluyor, hem de ilk günlerinizde herhangi bir yerde çıkış yolunu sormak için yerel dilde konuşma ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Ancak yine de, yeni kentinizde kaybolmak veya mahsur kalmak istemiyorsanız, gerek ortak ulaşım yöntemlerini gerekse kentin önemli yapılarını keşfetmeniz gerekecektir.

Metro sistemi, otobüs hatları, bisiklet kiralama ve taksiler veya Uber gibi ortak araç kullanımı hizmetleri hakkında bilgi edinmek için mutlaka kentinizin toplu taşıma araçları ile ilgili detaylı araştırma yapmalısınız. Otomobil kullanacaksınız, yeni ülkenizde Uluslararası Sürüş İzni almanız gerekip gerekmediğini araştırmalısınız.

Eşyalarınızı güvenle saklayın

Yurtdışına taşınırken, artık ihtiyaç duymayacağınız ya da yeni evinizde yeni bir dekorasyon istediğiniz için gerekli görmediğiniz mobilyaları geride bırakabilirsiniz. Her halükarda, taşınmadan önce eşyalarınızı ne yapacağınıza karar vermelisiniz. Satabilir ya da bağışlayabilirsiniz. Ancak, kısa bir süreliğine taşınıyor ve sonunda geri dönmeyi planlıyorsanız, eşyalarınızı güvenli depolama tesislerinde saklamanızı tavsiye ederiz.

Taşınıyor ve profesyonel bir taşınma hizmeti arıyorsanız, taşıma konusunda ücretsiz fiyat teklifi ve kolayca taşınmanıza nasıl yardımcı olabileceğimize dair daha fazla bilgi için buraya tıklayın.